Chiptuning - Wilczyce koło Wrocławia - proszę o opinie

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MiKruS
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 7976

Zamieszczone przez Jantar
    Zamieszczone przez MiKruS
    Co do w/w forum to nie są żadne bzdury. Takie jest moje zdanie i chyba wolno mi je mieć ?
    A mi wolno jest miec zdanie, ze jesteś żałosny?
    To ty tu jesteś administratorem a nie ja

Walisz z grubej rury "żałosny" ciekawe co cię boli ..? Wiesz ja nie używam takich zwrotów do ludzi którzy mi nic nie zawinili i nawet ich nie znam. Nie wiem dlaczego Ty tak robisz :/
    Ale o co chodzi? Ja tylko zadałem pytanie, czy wolno jest mi miec takie zdanie.
    Przeciez go nawet nie wyglosilem.

Zreszta w przeciwienstwie do Ciebie - bo Ty wydales juz ocenę osób, ktorych nawet zupelnie nie znasz.
    Akurat forum tdiracing.pl dziala ponad 4,5 roku i mam okazje uczestniczyc w jego zyci od samego poczatku i wiem jak powstalo i jak funkcjonuje.
    To jest grupa kumpli bez zadnych konkretnych interesów, wiec po prostu taka opinia jak Twoja ( ze to zdominowane przez jakis tunerow forum) jest po prostu po maksie śmieszna... :lol:

Jak Ci tak wygodniej to sobie tak tlumacz rzeczywistosc, ale jak sie juz dzielisz swoimi "przmysleniami" to sie nie dziw, ze ktos moze na nie odpowiadać. :wink:
    TDI 205PS

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Dla potencjalnych zastanawiających się nad tuningiem, czasami warto poszukać kogoś bliżej miejsca zamieszkania - jeśli gość zna się na robocie to na pewno ogarnie temat - a w razie poprawek albo konieczności powrotu po regulacjach czy wymianach osprzętu będzie bliżej i taniej. Jak już chesz jechać gdzieś daleko - poszukaj kogoś z Vagiem na miejscu niech zaloguje odp. bloki - może wykryje jakieś usterki. I zaoszczędzisz sobie kosztownej wyprawy i nerwów.
      I to jest bardzo ciekawe i tez twierdze, ze wielu taka rade powinno wziasc sobie do serca. Jak jest OK to wszystko jest dobrze, ale jak auto nie jest OK to zaczynaja sie problemy i takie wozenie nieraz po 300-400km i jak mysle wiecej.

Co do reszty, wielu moim zdaniem wydaje, sie ze jak dlubna auto, to ich problemy z serii z turbina albo wtryskami znikna, a tu moze byc wrecz odwrotnie. Turbinka dmuchnie wiecej i bedzie to jej ostatnie tchnienie, jak wydmucha zalegajacy olej w IC, a takie przypadki bywaja :roll:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• adaś
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2006
        • 876
        • Volkswagen

sontario,
        Po co ryzykować. We Wrocku masz przecież MT / Jetronic i www.dynosoft.pl. Dla tych paru groszy nie warto wystawiać się na strzał jakiegoś 'pseudo speca'.
        Pozdro
        Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
        a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
        Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
        O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• sontario
          Rider
          • 2007
          • 260
          • Octavia II (1Z3)
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Do Wrocka w takim układzie to się chyba nie wybiorę. Cena tylko mnie zainteresowała. Po tym co tu napisaliście i sobie poczytałem - prędzej już pojadę do Wawki lub Katowic do MT. Zobaczę jeszcze. Fajnie byłoby trafić na jakąś promocję... ;-)
          OII Elegance 2.0 TDI

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez sontario
            Fajnie byłoby trafić na jakąś promocję... ;-)
            mówisz masz
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• sontario
              Rider
              • 2007
              • 260
              • Octavia II (1Z3)
              • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez loru
              Fajnie byłoby trafić na jakąś promocję... ;-)
              mówisz masz
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17241
              No jest, jest... A jaka w MT obowiązuje standardowa cena?
              OII Elegance 2.0 TDI

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No jest, jest... A jaka w MT obowiązuje standardowa cena?
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=2306

Komentarz

• sontario
                  Rider
                  • 2007
                  • 260
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Drogi jest ten MT jednak... Dzięki bardzo za info.
                  OII Elegance 2.0 TDI

Komentarz

• loru
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4286
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Drogi jest ten MT
                    podane ceny są już z 20% rabatem, jednak za jakość trzeba zapłacić.

Komentarz

• misiek^wro
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 8321

sontario, we Wroclawiu jak i Katowicach dziala Dynosoft - firma Aliego. Z czystym sercem kazdy Ci chlopakow poleci - ale to juz Twoj wybor, do kogo sie udasz

Tak czy siak Wroclaw=Katowice, o ile piszac ze pojedziesz do KT miales na mysli wlasnie Aligatora
                      Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                      Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                      ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• ctv
                        Ambiente
                        • 2005
                        • 127

Zamieszczone przez Maicroft
                        Jantar, Nic z Mastersem - nie mialem tego na mysli

Jest pewne forum, ktore ma podobna domena od ponad 4 lat

To ile lat dlubiecie auta?? 2 - 5 - 8 :?:
                        W aktualnościach http://diesel-tuning.pl/aktualnosci.php
                        -znajdziesz pierwszy wykres z 2006r. z mojej hamowni ( wtedy używałem jeszcze programu chodzącego pod dosem) . Czyli niezaprzeczalnie 2 lata ( a przynajmniej hamownię mam od tego czasu)
                        (tak w ogóle to na stronie jest prawie 60 wykresów i zdjęc tego co zrobiłem.)
                        "Dłubałem" już nieco wcześniej i przed kupnem hamowni , nie było jeszcze strony www to też i wykresów nie znajdziesz.

Co do forum o nazwie podobnej (bez myślinika) do jednej z moich domen to - znajdziesz tam tylko 2 banery, Compsportu Patryka i Mastersa. Jest to moim zdaniem forum zdominowane przez właścicieli tych firm i cokolwiek powiesz tam dobrego o kimś innym - spotka się ze zdecydowaną krytyką!
                        Świetny adres tdi racing,nie myslales o nazwie firmy Masters chiptuning

http://fabryka-mocy.com.pl

Komentarz

• Jantar
                          Classic
                          • 2006
                          • 36

ctv, Temat chyba już zakończony - po co to odgrzewasz ? Moja firma nazwywa się TDI-RACING - tak jest zarejstrowana - Regon , NIP, konto itp. - widzisz jakiś problem ? Z Mastersem nie mam nic wspólnego - a co do domeny TDI-RACING.pl - jeśli ktoś dobrze zapłaci mogę odsprzedać
                          TDI AGR 90KM seria / 115 KM po wirusie
                          DIESEL-TUNING.PL & TDI-RACING.PL
                          Chiptuning / Tuning elektroniczny, posiadamy własną hamownię,
                          Brodnica kujawsko-pomorskie

Komentarz

• kozi1987
                            Ambiente
                            • 2007
                            • 200

ctv do nich tez napiszesz z pretensjami?? :

- http://www.tdi-racing.com/
                            - http://www.ctv.ca/
                            - http://www.ctv.org/

Komentarz

• KruPin
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 517

kozi1987, a czy to są polskie strony mające cokolwiek wspólnego z przeróbkami i traktujące ogolnie o samochodach napedzanych silnikami wysokopreznymi? Nie myslisz chyba, ze jestesmy tak naiwni, zeby uwierzyc, ze początkujący tuner chcący zwrocic na siebie uwage i przyciagnac klienta przypadkowo wybral taką nazwe nie sprawdzając wczesniej, czy juz cos takiego nie widnieje w sieci? :roll:
                              Mi tam na prawde wszystko jedno jaka to nazwa, ale urabianie ludzi i wciskanie im kitu, ze to jest przypadkowe powoduje u mnie smiech z parsknieciem :lol: Do tego ta gadka o odsprzedazy domeny ppfffffhhhaaaahaha :!:
                              Forum Leasing.pl

Komentarz

• Jantar
                                Classic
                                • 2006
                                • 36

Jacyś dziwni jesteście - pomyślcie - z tego co wiem strona Mastersa to :
                                http://www.tdi-tuning.pl/ sluchaj KruPin Ja nie rozumiem w czym ty masz Kolego problem. Nigdy sie nie podszywałęm pod kogoś innego i nie widzę takiego powodu.

A co to wogóle jest Masters Tuning ? no wiemy firma Pana Marka S. - jednak to nie Honda,Sprite czy Reebok, do h..ja . Nie przesadzajmy to nie ten format !!! Człowieku jak jesteś poważną firmą i na dużo Cie stać to zastrzegasz sobie w necie domeny - podobnie brzmiące do twojej marki, wykupujesz to z czym Cie kojarzą itd. a tym czasem np . za 90 gr.+VAT możesz sobie wykupić na dzień dzisiejszy takie domeny jak : masters-tuning.pl ,
                                masters-tuning.com , -//- .eu , -//-.info Wiec w czym problem ? są wolne - możesz leganie kupić - jeśli chesz możesz !!!

Myślę że jeżeli ktoś to wykupi to będzie miał prawo robić z tą domeną co zechce i nikomu nic do tego ! Masters Tuning to tylko 2 algileskie wyrazy i w postaci domeny są do kupienia ! Jeśli ktoś uważa inaczej ale nie chroni tego niby znaku firmowego to po co się oburzać ?

2.sprawa jak niedawno ośmieliłem się napisać że pewne forum o nazwie tdiracing.... jest troche jakby nakierowane na 2 firmy tuningowe i że ciężko tam coś napisac dobrego o kimś innym - dostałem burę ! tak ?

A co masz w podpisie ?? TDIRACINGTEAM Masters Tuning - chyba nie muszę nikomu tłumaczyć co to oznacza po polsku ? i co się otwiera jak klikniesz w TDIRACINGTEAM ?
                                Forum o którym wspomiałem - pytanie to kto tu z kogo robi głupka ?

[ Dodano: Czw 12 Cze, 08 14:42 ]
                                Ale żeby pokazać dobrą wolę mogę wyedytować podpis i usunąć w nim jedna z moich domen uważam że DIESEL-TUNING.PL -jest o niebo lepsza - więc nie widzę problemu.
                                Więc jeśli komus przeszkadza w podpisie TDI-RACING.PL - proszę powiedzieć - zaraz schowamy.

Komentarz

• KruPin
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 517

Najlepsze jest to, ze Ty identyfikujesz albo co gorsza, myslisz, ze my identyfikujemy TDIRacing z Master's Tuning, a my niczego takiego tutaj nie napisalismy :idea: :lol: Takze Twoj wywod o Masters Tuning i tym, ze moze wykupywac jakies smieszne domeny byl zupelnie niepotrzebny, bo to tkwi tylko i wylacznie w Twojej wybujalej wybrazni :!:

TDIRacing to forum, a Masters Tuning, to firma, ktora akurat jest reklamowana razem z CompSportem na tymze forum i nic wiecej. Takze jakies doszukiwanie sie wzajemnego poklepywania po plecach przez wyzej wymienione uwazam za niedorzeczne, bo wiadomo, ze inne firmy wrzucaja tam wykresy i jak robota jest wykonana profi, to mozna sie spotkac z jedynie pozytywnymi opiniami. Pierwsze z brzegu - Dynosoft, czy Rogalotti a.k.a. MR Motors.

Proponuje wziac sie do roboty, zamiast doszukiwac sie wrogow na sile, bo zanim dogonisz (o ile...) pozadne firmy tuningowe uplynie jeszcze troche czasu, a poki co takich tunerów w Polsce jest od groma. Dzisiaj byle malpa na Allegro podnosi wartosci, ale zdlubanie 30 Passatów z przypadku jeszcze nie czyni z nikogo tunera, elektronika hobbyste co najwyzej...

Zycze powodzenia.
                                  Forum Leasing.pl

Komentarz

• Jantar
                                    Classic
                                    • 2006
                                    • 36

Zamieszczone przez KruPin
                                    Najlepsze jest to, ze Ty identyfikujesz albo co gorsza, myslisz, ze my identyfikujemy TDIRacing z Master's Tuning, a my niczego takiego tutaj nie napisalismy

Nie napisaliśmy .. ale co masz podpisie - może go zmień ?

TDI RACING TEAM
                                    Masters Tuning

TDI, RACING =(wyścigowy ), TEAM=( zespół , drużyna ) i pod spodem M T
                                    Czy to nie wygląda - i nie może być inerpretowane jako : Ekipa/Team MT ?

TDIRacing to forum, ...( kumam, więc skoro moja domena TDI-RACIG.pl - bardziej przypomina nazwę tego forum, [które przecież nie popiera firmy Mastersa] to dlaczego wcześniej insynuowałeś że chcę się jakby "wybić na Mastersa plecach" ? )...a Masters Tuning, to firma, ktora akurat jest reklamowana razem z CompSportem na tymze forum i nic wiecej. Takze jakies doszukiwanie sie wzajemnego poklepywania po plecach przez wyzej wymienione uwazam za niedorzeczne, bo wiadomo, ze inne firmy wrzucaja tam wykresy i jak robota jest wykonana profi, to mozna sie spotkac z jedynie pozytywnymi opiniami. Pierwsze z brzegu - Dynosoft, czy Rogalotti a.k.a. MR Motors.

Proponuje wziac sie do roboty, zamiast doszukiwac sie wrogow na sile, bo zanim dogonisz (o ile...) pozadne firmy tuningowe uplynie jeszcze troche czasu, a poki co takich tunerów w Polsce jest od groma. Dzisiaj byle malpa na Allegro podnosi wartosci, ale zdlubanie 30 Passatów z przypadku jeszcze nie czyni z nikogo tunera, elektronika hobbyste co najwyzej...

- Proponujesz mi wziąć się do roboty - jakim prawem?, a co Ty w życiu osiągnąłeś ? Może jest tego trochę, jednak nie wiem nic o tym - oświeć mnie. Ja Cię nie znam - w profilu widzę tylko że masz 24 lata hmm... Między nami jest prawie 14 lat różnicy - więc kiedy ja kończyłęm podstawówkę to ty sie urodziłeś. Prawie mógłbym mieć takiego syna.
                                    Dlaczego walisz takie hasła - nic właściwie o mnie nie wiedząc ? Ja czegoś takiego nie robię w stosunku do Ciebie.

Zycze powodzenia.

Komentarz

• KruPin
                                      Rider
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 517

Chcąc odniesc sie do tego belkotu po kolei musialbym poswiecic sporo czasu, a na to ochoty nie mam, bo takie walki na forach, to prowadzilem 2-3 lata temu.
                                      Sam sobie wizytowke wystawiasz, to nie do mnie ludzie mają jezdzic na softy...

P.S. Zawsze sie znajdzie jakis artysta, ktory musi porownywac wiek, zeby sie dowartosciować. Ale, skoro w wymiane sensownych argumentów nie daje sobie rady...

EOT :lol:
                                      Forum Leasing.pl

Komentarz

• MiKruS
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 7976

A co to wogóle jest Masters Tuning ? no wiemy firma Pana Marka S. - jednak to nie Honda,Sprite czy Reebok, do h..ja . Nie przesadzajmy to nie ten format !!! Człowieku jak jesteś poważną firmą i na dużo Cie stać to zastrzegasz sobie w necie domeny - podobnie brzmiące do twojej marki, wykupujesz to z czym Cie kojarzą itd. a tym czasem np . za 90 gr.+VAT możesz sobie wykupić na dzień dzisiejszy takie domeny jak : masters-tuning.pl ,
                                        masters-tuning.com , -//- .eu , -//-.info Wiec w czym problem ? są wolne - możesz leganie kupić - jeśli chesz możesz !!!
                                        Łyżką jeść kotleta w restauracji też można.
                                        TDI 205PS

Komentarz

• kmink
                                          L&K
                                          • 2007
                                          • 1360
                                          • Superb III (3V3)

Siedliście na Jantara jak jacyś nienoramlni, nie wiem co i czy wogóle macie coś wspólnego z MT ale tak to wygląda jakbyście jakieś profity z tego mieli mieć...bonusowe chipowanie?

Niestety w tym kraju jak człowiek chce cos zrobić to zaraz jest atakowany przez różnych ...przecież jest masa profesjonalistów...szkoda kasy na początkujących...

Bo oczywiście MT czy CS pewnedgo dnia po prostu powstały i od razu byli profesjonalistami na maxa? każdy jakos zaczynał i sie uczył na autach klientów - tylko nie pie...cie że nie, pewnie mase programów ,,z dupy'' napisali itd. ale teraz nikt tego nie pamieta....

Jeszcze jedno tak wychwlacie jedych czy drugich a z kąd oni pomysły biorą - z portali zagranicznych gdzie ludzie nie ukrywają jak coś zrobili tylko sie wymieniają doświadczeniami...ale w Polsce....wszyscy bronią nieswoich pomysłów jak by sami na wszystko wpadli i wymyślili..

Co do domeny....niby was to ,,wali'' a przebijacie sie w opier...niu Jantara

P.S Ja nie mam nic wspólnego z żadnymi tunerami Jantara nawet na oczy nie widziałem, ale jak ktoś ma odrobine rozumu od razu zobaczy że jakaś dziwna MTmania tu panuje
                                          Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                          https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• MiKruS
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 7976

Zamieszczone przez kmink
                                            Siedliście na Jantara jak jacyś nienoramlni, nie wiem co i czy wogóle macie coś wspólnego z MT ale tak to wygląda jakbyście jakieś profity z tego mieli mieć...bonusowe chipowanie?

Niestety w tym kraju jak człowiek chce cos zrobić to zaraz jest atakowany przez różnych ...przecież jest masa profesjonalistów...szkoda kasy na początkujących...

Bo oczywiście MT czy CS pewnedgo dnia po prostu powstały i od razu byli profesjonalistami na maxa? każdy jakos zaczynał i sie uczył na autach klientów - tylko nie pie...cie że nie, pewnie mase programów ,,z dupy'' napisali itd. ale teraz nikt tego nie pamieta....

Jeszcze jedno tak wychwlacie jedych czy drugich a z kąd oni pomysły biorą - z portali zagranicznych gdzie ludzie nie ukrywają jak coś zrobili tylko sie wymieniają doświadczeniami...ale w Polsce....wszyscy bronią nieswoich pomysłów jak by sami na wszystko wpadli i wymyślili..

Co do domeny....niby was to ,,wali'' a przebijacie sie w opier...niu Jantara

P.S Ja nie mam nic wspólnego z żadnymi tunerami Jantara nawet na oczy nie widziałem, ale jak ktoś ma odrobine rozumu od razu zobaczy że jakaś dziwna MTmania tu panuje
                                            Tak żeś się podniecił, ze nawet nie widzisz o co jest dyskusja i przez to sam insynuujesz po chamsku jakies bzdury.

Padło pytanie o domene tdi-racing.pl i kolega Jantar przy okazji rzucil oskarzenie pod adresem forum tdiracing.pl.
                                            I o tym jest, a raczej byla dyskusja, a nie o fachowosc tuningu kolegi Jantar.

Wiec z łaski swojej zejdź na ziemie i nie wkurwiaj ludzi swoimi debilnymi oskarzeniami.
                                            Temat zamykam, bo nie mam ochoty na kolejną dyskusję z gosciem, ktory czyta A, a przy okazji widzi B, C, D, E, F, G, H... i miota oskarzeniami. :evil: :roll:
                                            Jak się nie podoba forum Jaśnie Wielmożnemu Panu to wystarczy tu nie wchodzić.
                                            TDI 205PS

Komentarz

• Purchawa
                                              Admin
                                              S_OCP Member
                                              • 2004
                                              • 8007

Zamieszczone przez kmink
                                              Jeszcze jedno tak wychwlacie jedych czy drugich a z kąd oni pomysły biorą - z portali zagranicznych gdzie ludzie nie ukrywają jak coś zrobili tylko sie wymieniają doświadczeniami...ale w Polsce....wszyscy bronią nieswoich pomysłów jak by sami na wszystko wpadli i wymyślili.
                                              To ciekawe czemu cala Europa jeszcze niedawno, kupowala softy do BMN'ow od MT??? :lol:
                                              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

Pracuję...